Regeling devices voor schooljaar 2017-2018

Inleiding
De Nieuwe Veste heeft een regeling opgesteld waar ouders uit kunnen kiezen om een device aan te schaffen. Onderstaande regeling betreft een vrijwillige aanschaf c.q. vrijwillige bijdrage in de aanschaf.

De regeling is bedoeld voor leerlingen die instromen in leerjaar 1 en leerlingen die instromen in leerjaar 2 en 3. Leerlingen in leerjaar 1, 2 en 3 die eerder van een regeling gebruik hebben gemaakt kunnen geen gebruik maken van deze regeling*.

De Nieuwe Veste biedt de ouders drie mogelijkheden:

  1. De ouder koopt een iPad bij een door ons geselecteerde leverancier en betaalt direct aan deze leverancier zijn aandeel. De Nieuwe Veste betaalt later de bijdrage (50,-- euro, per device) aan de leverancier, nadat deze aan ons de verkoopgegevens (n.a.w., model, prijs, enz.) heeft doorgegeven. Bij deze optie kan de ouder zelf het model en kleur iPad kiezen. Uitgangspunt is dat een instap-iPad de ouder €350,-- netto kost. De iPad is direct eigendom van de leerling c.q. de ouder. Ouders zijn ook verantwoordelijk voor reparatie.
     
  2. De ouder huurt een iPad van De Nieuwe Veste. Bij deze regeling is een verzekering verplicht. Omdat De Nieuwe Veste de iPad voorfinanciert, is er geen sprake van een BKR registratie en zijn er geen rentekosten. Voor de totale kosten van de iPad plus verzekering wordt elke maand een bedrag geïncasseerd, over een periode van 3 jaar. Na de huurperiode mag de ouder de iPad behouden.
     
  3. De ouder schaft geen iPad aan en huurt er ook geen. Voor deze leerlingen bestaat de mogelijkheid ’s ochtends op school een leen-iPad op te halen, maar moeten die ’s middags  weer inleveren (mag dus niet mee naar huis) in de mediatheek of Time Out. Evt. huiswerk moet op school gemaakt worden. Deze optie is gratis.