#TALENT

Iedereen is ergens goed in. Jij ook! Dat wat je het beste kunt, doe je bij ons.
Als jij op een andere manier wilt uitblinken, kun je overleggen met je mentor of hiervoor mogelijkheden zijn.
Met een extra vak misschien, of met een sport die je doet of een hobby.

Locatie Coevorden
UP-TO-DATE MET TECHNOLOGIE
In de les ga je aan de slag met opdrachten van bedrijven. Dat zijn bedrijven in de gemeente Coevorden, maar ook daarbuiten. Je leert programmeren met robot Alex en je werkt met de 3D-printer en lasterprinter. In het betalab en het technasium heb je de ruimte om te onderzoeken en te ontdekken. In de praktijklokalen werk je met nieuwe moderne machines en apparaten vakkundig aan je opdrachten. En natuurlijk gebruik je, net als je docent, je tablet zodat je snel de informatie vindt die je zoekt.  


HIP MET CULTUUR
In je eigen tijd kun je met Anglia je Engels op internationaal erkend niveau brengen. Exursies in binnen- en buitenland brengen je op plekken waar de dingen anders gaan dan je misschien gewend bent; dat ontdek je zelf. En laat je verrassen door een voorstelling in het theater dat Coevorden rijk is, Theater Hofpoort. Je gaat naar dit theater onder lestijd, maar je kunt ook korting krijgen op geselecteerde voorstellingen uit het programma. 
Wie van debatteren houdt, kan dat volop doen en daarin groeien. Tijdens de politieke jongerendag bijvoorbeeld of het MEP. Sporten is voor iedereen goed. Dat is algemeen bekend. Als je wilt, kun je meedoen aan extra sportactiviteiten. Iedereen doet sowieso mee aan de verschillende sportdagen die er zijn.

Locatie Hardenberg
DOELGERICHT LEREN
Jij leert doelgericht aan je eigen persoonlijke leerroute met instructie- en flexmomenten, login en logout en je leerdoelen. Je tablet gebruik je iedere dag! 
En vergeet je de extra's niet? Excursies in binnen- en buitenland, stages in de buurt, extra sportactiviteiten, gezellige schoolfeesten, theatervoorstellingen en culturele workshops. Heb jij een talent op topniveau? Dan is er  is er de talentregeling waarmee je kunt blijven presteren op topniveau en ook je diploma haalt.

LOOPBAANORIËNTATIE EN -BEGELEIDING

Jij krijgt onze persoonlijke aandacht en begeleiding. Welke mogelijkheden en kansen zijn er voor jou? Samen met je mentor, je decaan en je ouders kies jij een leerroute en krijg je extra hulp of ondersteuning als je die nodig hebt.

ONDERSTEUNING

Je staat er niet alleen voor. Je krijgt persoonlijke begeleiding en ondersteuning. In de eerste plaats van je mentor, leerlingbegeleider en decaan. Als het nodig is, kun je extra vaklessen krijgen. En er is specifieke begeleiding als er sprake is van bijvoorbeeld dyslexie of bij spellingproblemen.

In Hardenberg is er een vaste plek waar je terecht kunt voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning: TOPsUPport.       


Als je precies wilt weten hoe ons dyslexiebeleid, is klik je hier.