PRO COEVORDEN

Het praktijkonderwijs is onderwijs op maat. De leerling leert in de praktijk zijn eigen mogelijkheden op het gebied van werken, wonen, vrije tijd en burgerschap.
Met het certificaat kan de leerling doorstromen naar werk in bijvoorbeeld de bouw, metaal, groen of zorg. Voor de begeleiding naar werk wordt samengewerkt met onder andere de gemeente. Voor leerlingen die het niveau aankunnen, is er entree-onderwijs. Hierna kan de leerling doorstromen naar een vervolgopleiding op niveau 2.    


PRO-berichten

DE PRO COEVORDEN BREEKWEEK

DE BREEKWEEK: WAT IS DAT?
De breekweek zijn steeds de laatste vijf dagen voor iedere vakantie.
Alle leerlingen gaan in deze week aan de slag met een thema. 
Er zijn allerlei activiteiten, in de school en buiten de school in de maatschappij
.    


BREEKWEEK voor de voorjaarsvakantie van 19 februari tot en met 23 februari 2018 

Het thema is deze keer de Olympische Spelen.
Dat betekent een programma met veel sporten en beweging!

Om te beginnen op maandag. De hele groep werkte zich in het sportieve zweet bij sportschool Fitsports in Coevorden. Op dinsdag was het tijd voor persoonlijke baanrecords in de schaatshal Kardinge in Groningen. De woensdag was een rustdag om donderdag weer volop verder te gaan. Met bowlen op vrijdag komt er een eind aan deze breekweek en volgt een vakantieweek om van te genieten.     

Verslag van de breekweek 2016 door Talitha ten Kate

Maandag: De breekweek is `s maandags begonnen met een  kaarsje aan steken voor waar de leerlingen/ docenten respect voor hebben. Vele hadden echt goede dingen waarvoor zij  respect hebben en durfden ook een kaarsje aan te steken. Daarna hebben de leerlingen sterren uitgeknipt, daar mochten zij op zetten waar zij respect voor hebben en werden de sterren met tekst in de boom gehangen. Ook hebben de leerlingen een klein stukje film gekeken wat draaide om respect. Na de grote pauze zouden we met alle leerlingen van de school gezamenlijk gaan bowlen. Eenmaal daar aangekomen bleek het niet door te gaan, ontzettend jammer natuurlijk voor de leerlingen/docenten!

Dinsdag: de dinsdag ochtend zijn de groepen verdeeld. De ene groep ging kerstbakjes maken. En de andere groep hebben knieperties  gebakken.  Om 10:30 hadden de leerlingen pauze van klas 1,2 daar bij kregen ze ook wat lekkers. Na de pauze is de groep die kerstbakjes hebben gemaakt naar knieperties bakken gegaan in de keuken. De leerlingen uit de keuken zijn naar kerstbakjes maken gegaan. Nadat alle leerlingen klaar waren hebben ze de kerstbakjes / knieperties naar het verzorging tehuis St. Franciscus gebracht. De ouderen vonden het prachtig dat de leerlingen hun al dat lekkers kwamen brengen.

Donderdag: De leerlingen van klas 1 en 2 hebben excursie gehad naar Oosterik Denekamp. De leerlingen zijn verdeelt in 5 groepen. De leerlingen mochten 2 aan 2 de speurtocht doen en na een uur moesten alle leerlingen zich weer verzamelen bij het restaurant. Toen alle leerlingen er waren hebben ze een patatje gegeten. Na het eten mochten de leerlingen vrij rond lopen om nog wat leuks te kopen.

Vrijdag: vrijdagochtend moesten alle leerlingen om 9 uur verzamelen in de kantine. De leerlingen werden in 4 groepen verdeeld. Workshop1: Voorbereiding lunch.  Workshop2: Kerststalletjes vouwen van karton. Workshop3: Inrichtingen van de kantine voorbereiden en servetten maken, glazen potjes schilderen. Workshop4: Iets maken van hout.  Om 10:30 moesten alle leerlingen naar beneden en hadden we de kerstbrunch. Na de kerstbrunch werd iedereen ingedeeld voor een opruimklus! Na het opruimen hadden we een  gezamenlijke afsluiting. We bespraken hoe we het tehma van de week vonden en schonken we aandacht aan de actie van Tijn! Meneer Lufting liet zijn nagels lakken door Wendy en we hebben de actie € 50 euro geschonken. Om 12:15 waren alle leerlingen vrij & hadden ze vakantie!!

 

BREEKWEEK 4: KINDEREN IN OORLOGSTIJD: KLIK HIER

 

NAAR DEN HAAG 

De Nieuwe Veste vindt cultuur belangrijk en organiseert graag excursies voor de leerlingen. 
D
ebora Androsevic ging mee op excursie naar Den Haag. Zij maakte hiervan het verslag hieronder.

Woensdag 24 mei 2017 om 9:00 uur stond iedereen enthousiast (en misschien een heel klein beetje gespannen) klaar op het station in Coevorden. Naar Den Haag! Eenmaal in de trein, na alle hoofden te hebben geteld, werd de sfeer zoals die van een schoolreisje, de tassen gingen open en ladingen snoepgoed kwamen tevoorschijn. Er werd gekletst en gelachen. Na een gezellige reis kwamen we aan op Den Haag Centraal Station. We moesten nog een klein stukje wandelen naar het binnenhof. Daar aangekomen, hebben we even rondgekeken en een leuke groepsfoto gemaakt. Toen gingen we door naar de Tweede Kamer. Voor we daar naar binnen konden, werden we grondig gecontroleerd. Het leek net of we op Schiphol waren, tassen op de band, riemen af, schoenen uit en door een detectiepoortje. Het debat wat we hebben bijgewoond ging over dierenmishandeling.

We hebben er, bij het verlaten van het gebouw, nog even over nagepraat. Nu was het eindelijk zover! Al weken ervoor werd hierover gedebatteerd, wie gaat met wie mee, en naar welke winkel. Iedereen stond in de startblokken, klaar om te shoppen! Na een uurtje (gevoelsmatig 10 minuten) kwamen we bij het verzamelpunt, sommige leerlingen bepakt en bezakt met tasjes van bekende winkelketens.

Daarna zijn we, met de tram, naar Scheveningen gegaan. Hier hebben we een bezoekje gebracht aan het Sea-Life museum. Ook dit was erg leuk. Het was ontzettend lekker weer dus niemand protesteerde toen we besloten nog even aan het strand uit te waaien.

Voordat we het in de gaten hadden, was het al weer tijd voor de terugreis. In een overvolle trein op de grond zitten of staan zorgde voor veel lol en leuke selfies. Bij aankomst op station Coevorden sprongen een aantal op de fiets, gingen een paar lopen en weer anderen met de auto. Een Engels gezegde schiet me te binnen; ‘Time flies when you're having fun’. Dit is zeker waar. De dag is voorbij gevlogen, en wat hebben we het leuk gehad!